Vagnsvård

Jag har länge tänkt på hur många av mina kollegor är direkt urusla på att sköta om sina arbetsplatser, dvs. sina taxibilar. Att köra en Taxi som inte har tvättats eller dammsugits på flera veckor nu på vinteran är bara snuskigt. Hur skall då en kund känna att kliva in i den bilen utanför exempelvis Arlanda. Jag skulle välja en Taxi som inte var så skitig i alla fall.

Kan dessutom tycka att det inte finns någon ursäkt att inte tvätta bilen. Eftersom att alla taxibilar ägs av företag med f-skatt så får vi redovisa moms och då blir allt lite billigare. Att vi dessutom har olika rabatter som fakturakunder gör det ännu enklare att hålla efter sin bil. På åkeriet jag kör för så har vi tankningen på Preem och har OKQ8-kort för våra fordon som inte är i närheten av Sigtuna.

Att då bara köra in i tvätthallen på en OKQ8 och bara använda högtrycken kostar inte allt för många kronor. Jag brukar hamna på runt 30kr när jag även svampar av fronten och bakdörrarna. De partierna blir ju ändå skitigast.

Sedan finns det en kategori idioter, inte bara Taxi denna gången utan även privatbilister. Dessa människor tycker att det är en helt underbart bra ide att använda fönsterskrapan som macken har till att tvätta hela sin bil.. Jag vill inte komma efter en sådan idiot och göra rent vindrutan på min bil och då gå från skitig ruta till en repig ruta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *